משמורת משותפת
עורך דין אמיר שי מגדיר משמורת משותפת כ"הסדר לחלוקה שוויונית או כמעט שוויונית של האחריות לגידול הילדים, על פיו שני ההורים נוטלים חלק פעיל קבוע ומשמעותי בגידול ילדיהם, במגוון ההקשרים ההוריים התפקודיים (טיפול, הלנה, האכלה, חינוך, קבלת מידע, קבלת החלטות, השכבה לישון, טיפול וסיעוד בעת מחלה, רכישת ציוד וכיוצ"ב) כולל חלוקה שוויונית או קרובה לשוויונית של זמני ההורות". משמורת משותפת יכולה להיקבע ע"י ההורים בהסכמה, אולם באותה מידה ממש היא יכולה להיקבע ע"י בית המשפט ללא הסכמה. משמורת משותפת אין פירושה בהכרח חלוקה חציונית מדויקת של זמני הטיפול בילדים. עם זאת המינימום הנדרש לשם קיום משמורת משותפת כולל 5 לילות בשבועיים, ו-6 ימים בשבועיים.
משמורת משותפת היא ההסדר הטוב ביותר לילדים שהוריהם נפרדים, למעט במקרים יוצאי דופן. כך מורים בבירור עשרות מחקרים שנערכו משנת 1979 ועד ימים אלה ממש, וכך גם מראה ניסיונו האישי של עו"ד שי בקרב מאות משפחות שטופלו על ידו. עו"ד שי בעצמו התגרש בשנת 2001 וקיים משמורת משותפת ביחס לבנו, בן 18 כיום, בהצלחה גורפת למרות ריבוי מכשולים מיותרים שהוצבו בדרכו ע"י חוקים מפלים, ובני אדם צרי מוחין, בעלי תפיסות מיושנות וסטריאוטיפיות.
בישראל משמורת משותפת לא היתה מקובלת עד שנת 2005 לערך. בשנת 2001 עו"ד שי, הקים, ביחד עם מס' אבות נוספים, את עמותת הורות=שווה. עמותה הגישה באמצעות ח"כ מודי זנדברג הצעת חוק לשוויון במשמורת. שר המשפטים טומי לפיד התנגד לחוק, אך בפגישה עם הנהלת העמותה החליט להקים את ועדת 'שניט' לבחינת הענין כולו. בוועדה נשמר מקום לנציג עמותת הורות=שווה (הגב' רותי דניאל). חודשים אחדים לאחר תחילת ישיבות הוועדה התחוללה מהפכת המשמורת המשותפת בישראל, כאשר נציגת משרד הרווחה בוועדה החליטה לאמץ לאלתר מדיניות גורפת של משמורת משותפת בישראל. חוברת ההוראות המקצועיות לפקידות הסעד תוקנה, נערכו הרצאות והשתלמויות בדרגים שונים, והשטח נפתח למשמורת משותפת. תוך שנה החלו להתפרסם פסקי דין רבים בהם נקבעה משמורת משותפת למרות התנגדות האם, ובתהליך מהיר למדי הוברר כי גם תקשורת לקויה בין הורים אינה אמורה להוות חסם בפני משמורת משותפת. כמובן שלא כל פקידי הסעד ולא כל השופטים אימצו מיד את המדיניות החדשה. עשבים שוטים רבים עדין פזורים בשטח. אולם המגמה התפשטה ונכון להיום נפסקת משמורת משותפת כדבר שבשגרה ולא כסידור נדיר או חריג. להערכת עו"ד שי ישנם כיום בישראל קרוב כ- 40,000 עד 60,000 ילדים קטינים הגדלים במשמורת משותפת, מתוך כ- 180,000 ילדי גירושין בכלל.
משרד עו"ד אמיר שי מטפל באבות המעונינים במשמורת משותפת, ומשיג עבורם את התוצאות המיטביות בכשרון, מקצועיות, יצירתיות ויושרה.